Totes les activitats, projectes i esdeveniments que realitzem són idees concebudes completament per l'equip de l'Institut de la infància. Destaquen per la seva originalitat, innovació, qualitat i creativitat. Alguns d'ells són:
 
Petits!Grans!Llibres! És el nostre projecte més important i ambiciós. Un equip de 50 col·laboradors, voluntaris i 35 empreses i institucions treballem junts durant 9 mesos per concebre un esdeveniment únic que expressa la filosofia i manera de treballar de l'Institut de la infància. És una proposta única a Europa. Creiem que és important comunicar les nostres idees sobre la infància d'una manera vivencial. Així, durant 5 dies famílies, mestres i professionals assisteixen a jornades, formacions i conferències. El "Bosc dels llibres" el cap de setmana rep a nens de 0 a 12 anys i pares.
 
PROGRAMES PER A EDUCADORS I PROFESSIONALS:
 
Formació contínua Programes de formació sobre diferents aspectes de la infància des d'una perspectiva creativa i innovadora. Oferim 4 modalitats diferents que van des de la metodologia “Fast tast de 2 h de durada, monogràfics de 4 h, jornades temàtiques de 8 h a cursos de 15, 20 i 30 h a la Universitat Ramon LlullFacultat de psicologia, ciències de l'educació i esport Blanquerna. Comptem amb models propis i dissenyem formacions a la carta, segons les necessitats de les institucions o empreses.
 
Crealij Centre de recursos sobre literatura infantil, exposició de més de 1000 llibres infantils amb servei d'assessorament i formació. Especial per a professionals i mestres.
 
Jornades professionals Al llarg de l'any desenvolupem esdeveniments de trobada, diàleg, intercanviformació i sinergies per a professionals que treballen en l'àmbit de la infància. Com són “Jornades per a professionals del sector editorial infantil” “Reunió anual sobre Innovació i responsabilitat social de les empreses. El model R+D desenvolupat per l'Institut de la infància”“Jornades d'educadors”.


PROGRAMES PER A FAMÍLIES:
 
Espai familiar 0-3 Una proposta que permet als pares i mares relacionar-se d'una manera diferent amb els seus fills i altres famílies amb el fil conductor de la criança durant els 3 primers anys de vida.
S'ofereixen experiències lúdiques fomentant l'exploracióescoltant el ritme propi de cada nen i estimulant les relacions socials.
 
Llibres a la fresca Espai experimental que fusiona literatura, espais de joc i música per generar espais a la ciutat que permetin establir vinculació de pares i fills de manera plaentrelaxada i a la mesura de les seves necessitats.
 
Per menjar-te millor Programa de foment de la lectura relacionat amb la gastronomia. Es tracta d'apropar la literatura a espais de la ciutat i generar espais culturals en establiments de restauració.