JORNADA LITERATURA INFANTIL I CREIXEMENT EMOCIONAL

DISSABTE 25 NOVEMBRE

Aquesta jornada dirigida a educadors, professionals del món de la infància i amants de la literatura infantil en general, ofereix l’ocasió única de viure una formació intensa, emotiva i apassionant, on els participants podran inspirar-se i descobrir diverses formes d'apropar-se al món dels contes.

De la mà d'autors, il·lustradors, psicòlegs, bibliotecaris, mestres i experts farem una immersió en el màgic món dels llibres, generant una atmosfera molt especial on fins i tot tornaràs a connectar amb l’infant que portes dins!
 
PROGRAMA

                               

 9.30h-10h    Recepció entre contes i música
 10h-11h    
   PENSANT: Conferència inaugural amb Jaume Centelles
 
 11h-12h    
   CONVERSANT: Infants moguts, infants inquiets: Anna Llenas i Verónica                           Bronstein presenten en Talpet terratrèmol *
 
 12h-13h    EXPLORANT: Chill out de contes amb concert en directe (i descans)
 13h-14h    
   REFLEXIONANT: Educació o Creixement Emocional? I la seva relació amb la         literatura infantil. Ana Belén Jarillo i Verónica Bronstein
 
 14h-15.30h    DESCANS DINAR
 15.30h-16h    COMPARTINT: Pedagogia Montessori i la seva mirada de la literatura infantil  
   Marta Ferrer i Anna Rodríguez   
 16h-17.15h    
   RECOMANANT: Llibres que ens toquen, llibres que ens enamoren
   Núria Vouillamoz i Ariadna Bonet
 17.15h-17.45    INTERACTUANT: Activitat al Chill out de contes
 17.45h-18h    ACOMIADANT: Valoració final a través de dinàmiques amb llibres

 

FAQ Preguntes freqüents que abordarem: 
1) Contes sobre adopció... la mort... quan neix un germà... per deixar el xumet: Els llibres han de tenir una finalitat?
2) Què hi ha al voltant dels nens moguts? Com es relacionen amb els contes?
3) Quin és el secret perquè tots els nens de la classe s'enamorin dels llibres?
4) DIY: Com inspirar-te i crear espais i ambients que estimulin el plaure de llegir?
Parlarem d'això i molt més. 
NOU PROGRAMA I LLIBRES INÈDITS.
Sortiràs amb nous recursos, coneixeràs experts, descobriràs novetats editorials, escoltaràs noves idees i tendències. 
 
Que és el Chill out de contes?  L'Institut de la infància investiga, crea i construeix materials i espais exclusius inspirats en l'estat intrauterí: un espai de calma, plaer i relax que evoca el vincle primordial. Per això part de la jornada es realitzarà en aquest espai inspirador i únic que et permetrà llegir, relaxar-te i gaudir de l'exposició de llibres seleccionats. No es tracta només d'una experiència estètica, sinó que forma part de la filosofia de Verònica Bronstein d'unir "literatura amb continguts de qualitat + experiències sensorials + vincles emocionals", que només trobaràs a les propostes de l'Institut de la infància.

A càrrec de  (per ordre de programa):

Jaume Centelles, ha treballat durant 40 anys a l’escola Sant Josep – El Pi de l’Hospitalet fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar. Col·laborador de GUIX i MiBiblioteca, amb seccions relacionades amb la lectura i la biblioteca escolar. Membre del grup de treball «Passió per la lectura» adscrit a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Autor de La biblioteca, el cor de l’escola, i «L’efecte beneficiós de la biblioteca escolar per a l’educació infantil» dins el llibre Reflexions sobre la biblioteca escolar, entre d'altres títols.

Anna Llenasautora i il·lustradora de llibres i Art-terapeuta. Ha treballat també com a Directora d'Art i creativa, a més de dissenyadora gràfica. És autora de Talpet TerratrèmolEl buitLaberint de l'ànima, T'estimoDiario de las emocionesEl monstre dels colors, entre altres títols.

Verònica Bronsteinpsicòloga. Fundadora i Directora de l’Institut de la infància. Col·laboradora del CCE Montessori Palau (Girona).  Professora de formació contínua de la Universitat Ramon Llull FPCEE Blanquerna. Autora dels llibres Niños creativos i Niños felices (Ed. RBA).

Ana Belén Jarilloeducadora infantil. Fundadora de Bressol de Contes, projecte per al foment de la lectura. Membre de l’equip de l’Institut de la infància.

Marta Ferrer: Mestra a l'Escola Montessori Palau de Girona. Mestra d'educació infantil i psicopedagogia per la Univerisat de Vic. . Màster Universitari en Pedagogia Montessori 0-6 anys i Diploma AMI de guia Montessori 0-6 anys per la Universitat de Vic.

Anna Rodríguez: Mestra a l'Escola Montessori Palau de Girona. Mestra d'educació primària amb l'especialització d'art per la Universitat de Girona, Curs “The creative classroom” en District of Columbia University i “The Montessori classroom” al Montgomery University.
 
Núria Vouillamoz, bibliotecària de l'Escola Gerbert d'Orlhac Sant Cugat. Llicenciada en Filologia Hispànica (UB). Actualment desenvolupa la seva Tesi Doctoral sobre LIJ al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials de la UAB, dins el grup GRETEL.

Ariadna Bonet, llicenciada en Biologia. Bibliotecària escolar: Escola Collserola i IES Joaquima Pla Farreras.

Quan: 25 de novembre de 2017, de 9.30 h a 18 h
 

On: Casa de Cultura. Carrer de Castellví, 8, 08173 Sant Cugat del Vallès


Preu: 45 € (Preu especial gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat)

Preu reduït: 40 €
En aquesta jornada, podem oferir els següents descomptes i beques:
- Grup de 4 o més persones ( s’ha d’omplir individualment la fitxa d’inscripció)
- Estudiants acreditats.
- Persones a l’atur acreditades.
- Mestres de Sant Cugat: (la inscripció s'ha de fer des de l'escola)

5 beques per tècnics, col·lectius i entitats socials de la ciutat. Consulta disponibilitat [email protected]
 
Comitè organitzador:
Esther Rodríguez, Roser Grivè, Núria Vouillamoz, Ariadna Bonet, Susan Haase, Ana Belén Jarillo, Silvina Swartz, Verónica Bronstein i Laura Bendesky.

Com realitzar la teva inscripció:

1- Omplir aquest formulari

2- Fer l'ingrés en el compte ES38 00810646 3200 0115 1025 (Banc Sabadell), MOLT IMPORTANT! indicant en el concepte "Jornada Literatura + el teu nom i cognom".

3-Enviar còpia del comprovant del pagament per mail: [email protected]

La inscripció no es farà efectiva fins que no realitzis els 3 passos i les places s'assignaran en ordre estricte d'arribada.

Política de devolució:
Fins una setmana abans de la formació es retornarà el 50 % de l'import. Després d'aquest termini no es faran devolucions. Per a la realització dels cursos caldrà un mínim de 10 persones. La persona matriculada podrà traspassar a una altra persona la seva plaça amb previ avís a l'organització.

Més informació:[email protected]

Organitza: Institut de la  infància.           Col·labora: Ajuntament de Sant Cugat

Editorials col·laboradores: Alba, Amigos de papel, Barbara Fiore, Beascoa, Corimbo, Crüilla, Fragmenta, Kókinos, Libros del zorro rojo, Lóguez, Palabras Aladas, Patio, Phaidon, Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Símbol, Takatuka.

Aquest programa i els ponents poden estar subjectes a canvis a causa de causes alienes a l'organització.
L'Institut de la infància, es reserva la possibilitat de realitzar modificacions, oferint quan sigui necessari altres ponents i mantenint de manera general els continguts, objectius i metodologia de la formació. La inscripció a la formació, implica l'acceptació d'aquestes condicions.

  *Hi haurà signatura de llibres