CANVIS, SEPARACIONS, PÈRDUES I DOLS EN LA INFÀNCIA.
Abordatge a l'escola a traves dels contes i la natura

AMB RECONEIXEMENT DEL DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT 

Dilluns 3, 9.30 h - 17.30 h, Morà la Nova


Néixer i créixer implica preparar-se per acceptar pèrdues que formen part de la vida. Però de vegades els infants es veuen sorpresos massa aviat per situacions més complexes de les quals són capaços de poder entendre i elaborar.

Tot partint dels canvis,  separacions i pèrdues més habituals en el desenvolupament del tots es infants i adolescents, abordarem aquests moments inesperats en que alguns es veuen obligats a afrontar algunes situacions més doloroses i traumàtiques.

Com escoltar-los més enllà del que poden expressar? Com acompanyar-los? Com parlar del que estan vivint? Com tractar aquests temes en l'àmbit educatiu? La literatura infantil pot ser un bon recurs per apropar-nos a un tema tan delicat? En quines situacions treballem amb contes? Que pot aportar el treball i contacte amb la natura?

Des d'aquesta formació volem destacar la importància de dedicar temps i espai emocional perquè nens i adolescents puguin sofrir, expressar els seus sentiments de ràbia, ira o dolor… Perquè ells entenen que perdre alguna cosa o algú produeix dolor i ho expressen en general amb una major naturalitat que els adults que els envolten.

CONTINGUTS:

1- Desenvolupament evolutiu: canvis i pèrdues més habituals que viuen els nens i adolescents al llarg del seu creixement.

2- Conseqüències emocionals i afectives del naixement,  deslletament, pèrdua d'objectes significatius, entrada a l'escola, canvis escolars, canvis a l'entorn familiar.

3- Àmbits en els quals s'experimenten els canvis, pèrdues i separacions: Amb si mateix, família, escola, vida social. Les pors com a expressió d’angoixa de separació.

4- Quan les pèrdues poden ser més traumàtiques. Què és el trauma? Malalties a la família. Introducció al dol per la mort de persones properes al nen.

5-  La comunitat educativa: Prevenció i acció. Com treballar aquests temes? Com acompanyar aquests processos?. Els canvis i pèrdues com una oportunitat educativa i per ajudar a créixer.

6- Presentació-taller de llibres i recursos per abordar aquests temes a l'escola.

7-Taller de literatura infantil: “Contes que acompanyen”.

8-Taller amb plantes: “Exploració de la natura com camí per observar i comprendre el cicle de la vida”
 
METODOLOGIA:

Al llarg de la formació oferirem diverses tècniques que generaran un clima de treball molt dinàmic.

Presentació teòrica sobre el tema, treball d'anàlisi sobre exemples reals que es viuen a l'escola, dinàmiques grupals, presentació de recursos, exposició de material i dos tallers vivencials.

Avaluació en cas de demanar reconeixement del Departament d’Ensenyament: Es realitzarà un treball final relacionat als continguts del curs.

IMPARTIT PER: 

Verònica Bronstein, psicòloga clínica, fundadora i directora de l'Institut de la infància de Barcelona. Professora en formació contínua en la Universitat Ramon Llull FPCEE Blanquerna -Universitat  Ramon Llull. Autora dels llibres “Niños creativos” i “Niños felices”.

LLOC I DATA:  

DILLUNS 3: C/ Major 88, 43770.Móra la Nova (Tarragona)

 
HORARI

9.30 h - 17.30 h

 
PREU: 78

DESCOMPTES: *
1 formació 78€ *
2 formacions 148€ *
3 formacions 210€*
NO INCLOU EL "CURS D'INTRODUCCIÓ A LA PEDAGOGIA MONTESSORI" AQUEST TÉ UN PREU ÚNIC DE 175€

 
Com realitzar la teva inscripció: 
 
1- Omplir aquest formulari  
 
2- Fer l'ingrés en el compte ES38 00810646 3200 0115 1025 (Banc Sabadell),  MOLT IMPORTANT! indicant en el concepte "Separacions + el teu nom i cognom".
 
3-Enviar còpia del comprovant del pagament per mail a  [email protected]
 
La inscripció no es farà efectiva fins que no realitzis els 3 passos i les places s'assignaran en ordre estricte  d'arribada
 
 
Més informació i inscripcions[email protected] www.institutdelainfancia.org
 
Política de devolució: 

Només es retornarà l’import de la inscripció en cas d’anul·lació dels cursos per part de l’organització. Per a la realització dels cursos caldrà un mínim de 10 persones. La persona matriculada podrà traspassar a una altra persona la seva plaça amb previ avís a l'organització.


 
Organitza: Institut de la infancia       Col·laboren: Ajuntament Morà la Nova
 
 
Aquest programa i els ponents poden estar subjectes a canvis a causa de causes alienes a l'organització.
L'Institut de la infància, es reserva la possibilitat de realitzar modificacionsoferint quan sigui necessari  altres ponents i mantenint de manera general els contingutsobjectius i metodologia de la formació. La inscripció a la formació, implica l'acceptació d'aquestes condicions.