"Segni mossi"

Curs de formació artística #1
Per Simona Lobefaro i Alessandro Lumare

Duració: 10 hores, en 2 diesPer a educadors, psicomotricistes, ballarins i persones que tinguin interès per experimentar la relació entre la dansa i el traç gràfic, per explorar, per descobrir i, al capdavall, per sorprendre’s. El taller de dues sessions permetrà posar en pràctica les propostes de Segni mossi per tal de poder-les experimentar posteriorment amb infants, adolescents i adults en el camp de l’educació artística. Però, sobretot, es tracta d’una bona ocasió per al creixement i l’enriquiment personal.


Quin és Segni Mossi?

Segni Mossi és un projecte de recerca nascut de la reunió entre Alessandro Lumare (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògraf).
Segni Mossi al voltant de la relació entre la dansa – com a projecció en l’espai i emergència de la part emocional – i el dibuix – com a extensió del cos i de l’acció i com a rastre de l’essència de les experiències. Investiga la relació entre ball i el signe gràfic: ball com projecció en l'espai, aparició de l'emocional; extensió del cos, acció, experiències, l'exploració, experimentació, descoberta...


Objectius del curs:

- Donar valor al traç i alliberar-lo de qualsevol subordinació representativa. 
- Facilitar la conscienciaciódel cos i estimular el potencial motriu i creatiu. 
- Explorar la connexió entre les qualitats expressives dels moviments del cos i les qualitats expressives del traç. 
- Considerar més el procés creatiu que el resultat, amb l’experimentació com mètode de treball. 
- Guanyar confiança en un mateix i amb els altres a través de la cooperació. 
- Desenvolupar la relació amb el grup i la socialització tot respectant i destacant el valor de les diferències  entre cada individu.


Dates: Curs de 10 hores en 2 dies

Dissabte 23 de setembre de 15  h a 19 h. 
Diumenge 24 de setembre de  10 h a  17 h.Lloc de realització: 

Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Conservatori de Sant Cugat
Plaça Victòria dels Àngels, 2. 08172, Sant Cugat del Vallès.

Idioma: 

Anglès (nivell bàsic)

Preu: 

159 €

Inscripcions aquí: https://www.ticketea.com/entradas-curso-segni-mossi-curso-de-formacion-artistica-1/
Places limitades


A càrrec de Segni mossi: http://www.segnimossi.net

Simona Lobefaro ha rebut una formació multidisciplinar que té com a eix la dansa contemporània, la dansa de recerca i la performance. És coreògrafa del projecte de dansa de recerca MaddAI. Forma part de la companyia de dansa de recerca Sistemi Dinamici Altamente Inestabili d’Alessandra i Antonella Sini. Condueix tallers de dansa per a infants, per a públic familiar i per a adults. Col·labora amb l’associació MUS-E Italia Onlus de Roma.

Alessandro Lumare és artista, autor de llibres il·lustrats infantils, formador artístic i té experiència en el camp de la videocreació i la dansa. www.alessandrolumare.blogspot.it

Segni mossi ha treballat en diversos països i en diverses institucions, entre les quals: MART Area Educazione (Itàlia), Sesc (Brasil), Rusza Festival (Polònia), XII convegno DES. Arcipelaghi creativi (Itàlia), La scuola del fare (Itàlia), Flic Festival (Espanya), Ente Teatrale Regionale del Friuli Venezia Giulia (Itàlia), Laboratorio di Pedagogia del l’Espressione – Università Roma Tre (Itàlia). Col·labora amb el MUS-E Roma per promoure la inclusió social a través de les arts en les escoles públiques italianes d’Educació Primària.